Get Adobe Flash player

Proyectos escolares


Som el voluntariat de la Fundació Tècnica i Humanisme creat per l'Institut d'Oncologia Corachan IDOC Centre Mèdic, que sense cap afany de lucre, (tan sols amb l'esperit de fer servei) estem promovent en els Centres Educatius, l'aprenentatge social i humà per a la prevenció i guariment de la nostra salut en general, i molt especialment, el càncer.

Ens adrecem a tots vostès moguts per un clar missatge: facilitar tot l'ajut indispensable a nivell "Tècnic i Humà" per fer que aquesta tasca tan complexa i difícil que tenim davant els nostres adolescents i joves, es dugui a terme de la manera més factible.

Sabem que enfront les malalties no sempre tenim respostes, però als nostres deixebles sí que tenim l'obligació i el deure de donar-los la mà i guiar-los envers el coneixement ampli i sense prejudicis d'allò que nosaltres valorem i estimem per sobre de tot: la medicina preventiva i uns hàbits personals saludables.

Som conscients que els governs gasten a l'any milers de milions en campanyes de prevenció i millora de la salut dels ciutadans i que pares, educadors i científics també lluiten per millorar la qualitat de vida, però no n'hi ha prou. Falta una "sensibilització" i "coneixement" més grans per a poder comprendre tothom. Tenir cura de la salut és també feina de cada individu.

Per això, la nostra Fundació, essent conscient i veient dia a dia la importància i gravetat d'aquesta qüestió, no vol escatimar esforços per tal de mantenir sempre les tres vies de treball que ens defineixen:

a- Coneixement
b- Prevenció
c- Guariment

Nosaltres, com a voluntariat i per dur a terme tan ambiciós i interessant projecte, tenim tot el suport constant del nostre personal mèdic, que amb la seva llarga experiència professional, en tot moment sabrà donar resposta a aquells arguments i preguntes que nosaltres no sabríem donar.

 

LLISTAT D'ESCOLES 

QUE REBEN LES XERRADES


- CEIP Els Pins Pg. Vall d'Hebron, 183 - Tel: 93 428 41 93


- CEIP Ramon Llull Av. Diagonal, 275 - Tel: 93 231 34 57


- CEIP Francesc Macià Gran Via, 371 - Tel: 93 423 50 85


- CEIP Barrufet C/ Rei Martí, 6 - Tel: 93 421 67 38


- CEIP Baró de Viver C/ Tucumán, 1 - Tel: 93 345 56 31


- CEIP Concepció Arenal C/ Cristóbal de Moura, 240 - Tel: 93 305 21 51


- CEIP Brasil Gran Via, 1108 - Tel: 93 308 69 95


- CEIP Mas Casanovas C/ Mas Casanovas, 55 - Tel: 93 436 49 10


- CEIP Alsina

- CEIP Alexandre Galí

- CEIP Patronat Social Escorial

- CEIP Àngel Baixeras C/ Salvador Aulet, 1

- CEIP Rubén Darío Rda. Sant Pau, 38

- CEIP Cervantes

- CEIP Ferrer i Guàrdia

- CEIP Can Clos

- CEIP Pau Casals-Gràcia C/ Providència, 134

- CEIP Ferran i Clua

- CEIP Rius i Taulet Plaça Lesseps, 19

- CEIP Ausiàs March C/ Joan Güell, 193

- CEIP Heura

- CEIP Bogatell

- CEIP Arrel

- CEIP Jaume Balmes Plaça Pius XII, 1
Cervera (Lleida)

 

Els alumnes assistents a les xerrades de promoció de la salut i prevenció de riscos fan un dibuix en forma d’auca sobre el que han entès de la conferència, l’entreguen i s’atorga un premi simbòlic a aquells que millor han representat els conceptes transmesos durant l’activitat.

Aquest procés es porta a terme amb l’objectiu de comprovar el grau de comprensió de l’alumnat i adaptar el contingut de les exposicions als interessos principals de cada col·lectiu d’alumnes.

Objectiu:
Crear un còmic que resumeixi i completi el treball realitzat durant la xerrada d'Educació Escolar per a la lluita contra el càncer

Com s’ha de presentar:
El còmic ha de tenir una extensió de com a mínim 6 o 7 vinyetes, i ha de representar una història amb principi i final. Es podrà presentar en DINA-4 i en qualsevol tècnica (llapis, pintat, pilot…).
Ha de tenir un títol que identifiqui la història.

A qui va adreçat:
Als alumnes dels centres que hagin participat en aquest projecte educatiu de la Fundació Tècnica i Humanisme.

Quins premis es donen:
El guanyador rebrà un premi especial y la resta de participants un obsequi.

Quin tema ha de tractar el còmic:
Es tracta d'inventar un còmic el protagonista o protagonistes del qual tinguin algun dels hàbits explicats en la xerrada, que poden augmentar el risc de patir la malaltia.

Lliurament dels premis:
El lliurament dels premis es farà durant la primera quinzena del mes de juny.

 

 

 

 

Formulari d'Ingres

Buscar