Get Adobe Flash player

Projectes Humanitaris

Hospital Dominicaine de Saint Martin de PorresL’assistència sanitària en molts països africans és, malauradament a dia d’avui, encara molt precària. Els avenços i millores en el camp de la medicina poques vegades arriben a aquestes societat que per manca d’una bona assistència, es veuen en masses ocasions desamparades davant malalties per les que ja existeixen solució.Al febrer de 2008, el Dr. Alfons Modolell, membre del patronat i cofundador de la Fundació Tècnica i Humanisme, va realitzar un viatge conjuntament amb d’altres metges catalans al Camerun, concretament a un dels barris més pobres de la capital, Yaoundé, per conèixer la tasca de l’Hospital Dominicaine de Saint Martin de Porres, un centre dirigit per la Dra. Cristina Antolin que dona cobertura a un important nombre de persones de la regió i que ofereix assistència sanitària de qualitat.Aquest hospital tracta de fer front a les moltes malalties que tenen lloc entre la població, com la malària, la sida, la tuberculosis i el còlera.Tanmateix, durant la seva estada, i tal i com posen de manifest nombrosos estudis i especialistes, el Dr. Modolell va poder constatar l’elevat nombre de persones que arribaven a aquest hospital presentant casos de càncer en un estadiatge molt avançat.En el cas dels tumors mamaris, per una manca de prevenció i de diagnòstic precoç, aquests es feien gairebé intractables més enllà d’una intervenció quirúrgica que poques vegades podia assegurar una curació.Davant d’aquesta situació, la Fundació Tècnica i Humanisme ha endegat el Projecte Mamógrafo Camerún, una iniciativa amb la finalitat d'aconseguir els recursos suficients per instal·lar un mamògraf i crear una Unitat de Patologia Mamaria a l’Hospital de Saint Martin de Porres.

Si vols col·laborar amb el Projecte Mamógrafo Camerún, fes la teva aportació a:Transferencia bancaria a: 0081 7019 66 0001098720
Indicando: Proyecto “Mamógrafo Camerún”

 

Col·laboració amb XANGARA

Una associació sense ànim de lucre que ha endegat i dut a terme projectes solidaris de tipus humanitari, escolar, sanitari i agrícola a Moçambic.Aquestes col·laboracions econòmiques s’han traduït en fer realitat els projectes que es descriuen a continuació:

Manteniment d’una residència d’estudiants: El projecte manteniment de la residència d’estudiants a Songo, una localitat a la província de Tete al centre-oest de Moçambic, que consisteix en sufragar les despeses de manutenció, material escolar, etc, de 24 noies que estudien i viuen a la residència i al llarg del curs escolar que sol ésser d’uns 10 mesos, els sous anuals de la directora i del vigilant de nit i disposar d’un quantia per a fer front a despeses imprevistes.

La finalitat d’aquest projecte és donar una educació a les nenes que viuen a la residència d’estudiants, pagar els sous de la directora i cuidadora de les nenes i del vigilant de nit. Així mateix disposar d’un fons per a poder fer front a despeses imprevistes.Projecte Fil i Agulla : endegar i desenvolupar un petit taller de confecció i per a iniciar-lo només és necessari la compra de dues màquines de cosir, teixits per a la confecció de vestits, cortines, etc., i comprar fils i agulles. La persona que dirigirà aquest taller serà la dona que viu amb les nenes a la residència, o sigui, la directora. La finalitat d’aquest projecte és endegar un petit taller de costura perquè les nenes de la residència aprenguin a cosir, adquireixin uns altres coneixements i els siguin útils pel futur.Projecte Xai Xai: El projecte ‘Xai Xai’ consisteix en donar una beca a deu nenes de l’orfenat Madre Maria Clara de Maputo perquè puguin fer els estudis de mestra de primària, carrera que dura dos anys.

Aquest projecte inclou, entre altres aspectes, les despeses de viatge d’anada i tornada a Maputo (que realitzen un cop al trimestre), matrícula, la compra de material escolar, higiènic, sanitari i alimentari.

Projecte Maputo 2010 (continuació del projecte Xai Xai): concesió d’una beca a quinze noies de l’orfenat Madre Maria Clara de Maputo perquè puguin cursar estudis superiors com ara comptabilitat, etc. Aquest projecte inclou, entre altres aspectes, les despeses de desplaçaments, matrícula, la compra de material escolar, higiènic, sanitari i alimentari.Els fruits del projecte Xai-Xai: un grup de joves de la localitat de Songo abans d’ haver iniciat els seus estudis de magisteri patrocinats per la Fundació Tècnica i Humanisme.

 

Asociación Misión y Desarrollo para Goundi

 

Col·laboració amb la Asociación Misión y Desarrollo para Goundi, una entitat sense ànim de lucre, fundada a Barcelona l’any 2003 amb l’objectiu de millorar les condicions de salut i garantir l’adequada assistència a la regió de Goundi. Entre moltes accions, gestiona l’hospital de Goundi que dóna cobertura mèdica de qualitat a les persones de la regió.

Cada any, la Fundació Tècnica i Humanisme col·labora amb el "Concert pel Txad", que es celebra a l' Auditori de Barcelona.Més informació: www.misionydesarrolloparagoundi.com

 

 

Granja Escola de la localitat de M’Lomp.

La Fundació Tècnica i Humanisme, a més de col·laborar de forma activa i periòdica amb comunitats del Txad i de Moçambic, ha donat suport econòmic a la Fundació Educació Solidària en la seva tasca a Senegal, concretament, en el desenvolupament de la Granja Escola de la localitat de M’Lomp.

 

 

Formulari d'Ingres

Buscar